Mor og barn

Hos InZhape har du mulighed for at tage dine børn med til træning og gøre det til en fælles oplevelse. Vi har flere hold specialdesignet for mor og barn, og der er masser af muligheder for hyggelige stunder i caféen.

Børn er altid velkommen i InZhapes lokaler – dog kun under opsyn af en voksen og på eget ansvar. Er barnets tilstedeværelse forstyrrende må man forlade træningen.

Det er muligt at sætte en lift i cafeen mens mor træner med en sovende baby. Bare husk at give besked til personalet så vi er opmærksomme hvis baby vågner og kan hente jer.

Børn må ikke opholde sig i fitness afdelingen samt på terrassen af sikkerhedsmæssige årsager. Dog er det i orden hvis barnet er i lift eller sidder i højstol. Der er mulighed for at låne højstol i cafeen.

Her får du en oversigt over vores specialdesignede  ‘mor og barn’ hold:

Fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse efter metoden for fødsel uden smerte, er en metode hvor vi sammenfletter teoretisk viden om en fødsel, med den praktiske optræning af vejrtrækningen.
Der ville blive gennemgået hvordan kvindekroppen reagerer under fødslen og hvordan du som fødende kan få nogle værktøjer til at forholde dig mere rolig og afslappet, og derved hjælpe dit barn til verdenen uden at være overrumplet af en følelse af forvirring, utryghed og magtesløshed.

Metoden i sin kompleksitet går i bund og grund ud på, at vi kan ”træne” kroppen til at reagere instinktivt på en hensigtsmæssig måde, når sammentrækningerne tager til i styrke når kvinden skal føde.
Der vil ligeledes arbejdes med afslapning, og hvordan hormonerne kan udnyttes optimalt i den fødendes krop.

Individuelle fødselssamtaler

Til en individuel efterfødsels samtale, er der mulighed for at gennemgå fødsels forløbet. Hvordan du som fødende har oplevet forløbet er altafgørende for hvordan du tænker tilbage på det når barnet er kommet.

Dette kan for mange være traumatisk og der kan være behov for, at man får talt om tingene, for at kunne have det godt med selve fødslen. Normalt ser vi at kvinder bare snakker med alle og enhver om oplevelsen, men hvis vi ikke får den anerkendelse eller forståelse af situationen, kan vi blive ved med at føle det som en traumatisk oplevelse. Dette er bla. noget af det vi arbejder med.

Slynge Kursus

Det at slynge er at have sit barn tæt på sig, bundet fast i enten et stykke stof eller på andre måder at fastmontere barnet tæt på kroppen.
Slyngning har mange fordele, den mest åbenlyse selvfølgelig at mor og barn er helt tæt på hinanden, men også at mor har hænderne fri til andre gøremål i det daglige.
Der ud over er der også stimulering i slyngning i form af stimullering af barnets helt basale sanser. Her iblandt vestibulær sansen som er den sans der stimulleres når vi drejer rundt om os selv eller når vi hænger på hovedet, denne kaldes også for balance sansen. Andre sanser der stimuleres er taktilsansen (følesansen), muskel/led, lugtesans, høresans osv.

På dette mini kursus vil Hakima stå til rådighed for at vise jer forskellige teknikker indenfor de slynger hun selv har erfaring med. Hvis du har en slynge som du har brug for hjælp til at komme i gang med så tag den endelig med så kigger vi på det.

Kom og bevæg dig med dit barn

Dette er holdet for dig der gerne vil træne sammen med dit barn. Barnet skal være imellem 3 og 12 år. Vi får pulsen op på en legende måde der også træner barnets koordination, samtidig med at mor får squattet og lavet sine mave øvelser osv.
Erfaringsmæssigt er det mest piger der er glade for holdet. Drenge er velkommen dog skal de være under skolealder for at deltage. Holdet er både med og uden musik, hver anden uge bliver afholdt med musik og hver anden uge bliver afholdt uden musik.  Holdet ligger altid søndag, tidspunktet kan dog varriere fra uge til uge.

Mor og barn opstramning

På dette hold er det muligt at tage babyer og tumlinger med der ikke kan sidde stille.

Træningen er tilrettelagt således at den variere alt efter deltagerne på holdet. Nogle dage bruger vi babyer og børn som vægte og sætter fokus på kontakten mellem mor og barn. Andre dage hvor der er større børn med, sørges der for leg til dem. På den måde bliver timen tilrettelagt lidt mere efter mor alene og kan minde mere om en opstamningstime.

Det er ikke et must at havde børn med på timen da man altid kan gribe en vægt i stedet. Dog skal man være opmærksom på at børnene her på holdet har lov til at larme og lege.

  • Man rydder op efter sig selv og sine egne børn.
  • Bleer smides i skraldespand på toilettet.